25 dag riža
20 dag rdečega radiča
5 dag čebule
2 dl rdečega vina
0,1 dl olivnega olja
0,1 dl rastlinskega olja
2 dag masla
sol
poper
peteršilj
Čebulo olupimo in narežemo na manjše kose. Riž stresemo v cedilo in ga spiramo pod tekočo vodo. Radič in peteršilj temeljito operemo in na drobno nasekljamo. Na kuhalnik pristavimo večjo ponev, v kateri na zmerni temperaturi segrejemo olje (olivno in rastlinsko), na katerega stresemo čebulo in radič. Pustimo, da se nekaj minut dušita, nato prilijemo rdeče vino in dušimo še toliko časa, da se vino pokuha. Medtem na kuhalnik postavimo novo kozico, v katero zlijemo 5 dl vode in jo zavremo. Vrelo vodo prilijemo v ponev ter dodamo riž in peteršilj. Po okusu solimo in popramo ter vse skupaj dobro premešamo. Kuhamo še 20 minut. Ko je riž kuhan, narahlo vmešamo maslo.