5 g masla
1/2 čajne žlice limoninega soka
2 jedilni žlici olja
1 čebula
1 jedilna žlica sladkor
muškatni orešček, kumina
1 čajna žlica masla
1/2 stroka česna
3 dcl jušne osnove
20 g sira
4 kosi kruha (bagete)
sol
Čebulo narežemo na tanke kolobarje in jo na maslu pražimo dokler ne postekleni. Dodamo ji nastrgan muškatni orešček, mleto kumino, sladkor, limono ter česen. Mešamo dokler sladkor malo ne karamelizira, zalijemo z jušno osnovo in kuhate v zaprti posodi še 15 minut. Med tem časom naribamo sir ter si pripravimo kruhke. Francoski kruhek narežemo na rezine in jih na maslu popečemo. Čebulno juho nalijemo v majhen pekač, nanjo položimo kruhke in posujemo z naribanim sirom. Damo v ogreto pečico in pečemo 4-5 minut na 200°C.