Fruštek je hrustljavo dišeča mešanica kosmičev, oreščkov, suhega sadja, medu in oljčnega olja. Slajen je samo z medom in suhim sadjem, zato ni pretirano sladek. Trudi se, da so sestavine karseda kakovostne in da jih je čimveč iz lokalne in ekološke pridelave, zato sodeluje s slovenskimi kmetovalci in slovenskimi čebelarji.
Kako se je začelo…
Ideja za izdelavo domače granole se mi je porodila že pred časom, ko sem obupala pri iskanju hrustljavih müslijev z malo ali nič sladkorja, ki je ponavadi glavna sestavina tistih iz trgovin. Ravno se je bližal december in vsakoletna evforija iskanja daril v zadnjem trenutku je bila neizogibna. Kaj podariti domačim in prijateljem, da ni samo še en nabiralec prahu, ampak da je podarjeno iz srca, narejeno z ljubeznijo, po možnosti pa še domače in zdravo? Domači müsli, seveda! Uporabila sem vse svoje znanje priprave müslijev in peke granole, oblikovalsko ter organizacijsko žilico in rodil se je Fruštek.
Anja Logar