250 g moke
500 g skute
2-3 jajca
jagode
drobtine
sol
sladkor
Zmešamo skuto in jajca. Med mešanjem postopoma dodajamo moko. Količina moke je odvisna od vlažnosti skute. Z rokami na hitro zgnetemo testo. Testo naj nekaj minut počiva, mi pa medtem pripravimo sadje. Jagode očistimo, če so nekoliko večje, jih lahko razpolovimo. Na štedilnik pristavimo lonec z vodo, jo osolimo in počakamo, da zavre. Testo oblikujemo v debel valj. En kolobar odrežemo in vanj zavijemo jagodo– testo naj ne bo predebelo. Kepico odložimo na pomokan krožnik. Ko smo gotovi, damo cmoke v vrelo vodo in jih na majhni temperaturi kuhamo približno 10 minut (odvisno od velikosti). Ko splavajo na vrh, štedilnik ugasnemo in počakamo še 3–5 minut.Medtem v ponvi na suho (torej brez maščobe) segrejemo drobtine, da postanejo zlato rjave barve. S penovko cmoke poberemo iz vode in jih povaljamo v drobtinah. Postrežemo. Zraven lahko ponudimo sladkor.