Recepti

Pirina rižota

200 g piščančjega fileja
250 g pire
100 g čebule
1,5 žlice olivnega olja
100 g korenja
100 g pora
0,5 žličke soli
2 ščepca mletega popra
2 ščepca mletega koriandra

Piščančji file razrežemo na grižljaj velike kose. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Korenje očistimo in zrežemo na manjše koščke. Por očistimo, operemo in sesekljamo. V večjo kozico vlijemo olje in ga segrejemo. Na segreto olje stresemo čebulo. Ko čebula porumeni, dodamo kose piščančjega mesa, ki ga med mešanjem prepražimo toliko, da se zapeče z vseh strani. Dodamo korenje, por in piro. Vse skupaj dobro premešamo in začinimo s soljo, poprom in koriandrom.  Zalijemo z vodo in na zmernem ognju počasi kuhamo, da se pira povsem zmehča. Med kuhanjem občasno premešamo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja