Kmetija Bezjak je družinska kmetija z že večletno tradicijo. Spadajo med manjše kmetije, ter živijo v Cvetkovcih, občina Ormož, na severu-vhodu Slovenije (SVH), na čudoviti ravninski legi podravske regije. Nekoč je kmetija veljala za eno največjih v naši vasi in vsi so jo poznali pod vzdevkom PEŠČOVA kmetija.
Na kmetiji so se desetletja ukvarjali predvsem z živinorejo in poljedeljstvom. Takrat so bile živali predvsem govedo, ki pa se je iz leta v leto zelo manjšala in to do te mere, da sta jo moj oče im mama upostila in se začela ukvarjati še samo z poljedelstvom in zelenjadarstvom. Pridelovali so krompir, rdečo peso, papriko, čebulo ipd. Skupna površina odbelovalnih njiv znaša 5,20 ha, ter 3,0 ha travnikov, ter 7,2ha gozdov.
Po očetovi smrti leta 2003 je kmetijo prevzel David Bezjak, kot najmlajši od treh rojenih otrok na kmetiji. Že od malega mu je bila želja, da na kmetiji ostane, ter jo obdeluje.
Leta 2015 je odprl dopolnilno dejavnost na kmetiji, za prodajo bučnega olja iz lastne surovine. Leta 2017 so to dopolnilno dejavnost dopolnili še z prodajo domačih sušenih testenin. Sedaj še prodajajo izdelke iz drugih kmetij, ter tako promovirajo vse kaj je povezano z bučnimi semenkami.
Na kmetiji so uredili prostore za predelavo ter za shranjevanje izdelkov, ter uredili prodajo na domu za vse izdelke ki jih imajo na voljo.
Pri njih lahko dobite bučna olja, solatna olja, pražene bučna semena, semena z okusi, domače sušene testenine, balzamični kis, bučni liker, darilni paketi ipd…
Vsako leto se udeležujejo kakega tekmovanja v ocenjevanju bučnega olja, praženih semenk pri nas v Sloveniji, kakor tudi v tujih ali sosednjih državah.
Pohvalijo se lahko z že doseženimi priznanji:
– Dobrote slovenskih kmetij Ptuj 2018 – SREBRNO PRIZNANJE-bučno olje
– Blagovna znamka JERUZALEM SLOVENIJA 2019 – ZNAK KAKOVOSTI
– ALPE ADRIA Varaždin 2019 – SILVER MEDAL bučno olje
– TURISTIČNA ZVEZA SLOVENIJA – TOP 9 kulinarični izdelek v Sloveniji-semenke pražene

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.