Recepti

Česnova tinktura

250 g česnovih čebulic olupimo, razrežemo in damo v 1 liter žganja ter pustimo stati 14 dni pri približno 30°C. Podnevi postavimo dobro zamašeno in z voskom nepredušno zaprto steklenico na sonce ali v bližino ognjišča. Vsebino steklenice vsak dan večkrat pretresemo. Ko preteče 14 dni, precedimo vsebino steklenice. Tako dobljena tinktura je uporabna 1 leto.

Velika zdravilnost česna – naravnega antibiotika – sloni v glavnem na treh organskih snoveh, ki so v soku čebulic. To so: žveplo vsebujoče eterično olje, rastlinsko vezana jodova spojina in organska kremenčeva kislina. Ta »čudežna rastlina« zdravi črevesje, srce, pljuča, seveda pa tudi vse z njimi povezane stranske organe. S česnovim sokom preprečimo ali pozdravimo nalezljive črevesne bolezni (grižo, kolero, tifus in paratifus) ter akutne in kronične katarje tankega in debelega črevesa. Česen poveča prekrvavljenost telesa, odstranjuje strupene snovi iz želodca in črevesja, zmanjšuje strupene snovi v krvi ter izboljša prekrvavljenost srčne mišice. Z uživanjem česna bo izginila nespečnost, preutrujenost, razdraženost, glavobol, omotičnost in ne nazadnje tudi duševne depresije. Vsa našteta zdravilnost bo učinkovita le pri uporabi česna, pridelanega v našem okolju. Zato smo vam v zabojček postavili tradicionalno pridelan domači česen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja