top

ZADRUGA DOBRINA – INFORMACIJE ZA NOVE PRIDELOVALCE

Leta 2011 smo pridelovalci in predelovalci majhnih tradicionalnih kmetij  z območja Slovenskih Goric ustanovili Zadrugo Dobrina, katera danes šteje preko 130 članov. V letu 2015 smo pridobili status socialnega podjetja. Naša vizija in namen sta  podpiranje razvoja malih kmetij, pravična trgovina z živili, promocija in razvoj ekološkega načina kmetovanja (postopno preusmerjanje pridelovalcev v ekološko pridelavo) ter, po načelu trajnostne lokalne preskrbe, povezava podeželja z urbanim središčem.

Naša področja delovanja so:

  • preskrba obratov javne prehrane, in sicer z lokalnimi,  svežimi in sezonski pridelki preskrbujemo osnovne šole, vrtce, hotele in domove starejših občanov;
  • tedenski zabojčki z lokalno pridelano zelenjavo in sadjem - vsak teden so v ponudbi 3, 5 in 8 kilogramski zabojčki, katerih vsebina sledi aktualni rastni sezoni;
  • trgovina z lokalno ponudbo na Gosposki ulici 11  v Mariboru;
  • spletna trgovina Zadruga Dobrina in
  • kmečki catering.

Načini sodelovanja z Zadrugo Dobrina:

  1. PRAVNOMOČNI ČLAN – je vsak član, ki vplača vstopni delež v zadrugo v višini 20 € in je potrjen na občnem zboru. Vsako leto se tudi obračuna članarina 5 € + 8 % od prodaje v prejšnjem letu.
  2. ČLAN PODPORNIK – od začetka sodelovanja do konca tekočega koledarskega leta lahko »poiskusno« prodajamo izdelke brezplačno. Letna članarina je enaka kot članarina pravnomočnega člana.

Da lahko sodelujete z Zadrugo Dobrina, morate biti vsaj član podpornik.

 

Izstavitev računov:

  1. SPROTNI RAČUNI – primerni za pridelovalce, kateri izdajo na Zadrugo Dobrina do 2 dobavi mesečno. .
  2. ZBIRNI RAČUNI – primerno za pridelovalce, s katerimi izvedemo nad dve dobavi mesečno.

Če ste že vključeni v katero od shem kontrole kakovosti, ali imate registrirano dopolnilno dejavnost na kmetiji, Vas vabimo k sodelovanju. Veseli bomo vsakega vašega doprinosa, saj bomo le z bogatejšo lokalno ponudbo lahko skrbeli za večjo samooskrbo in s tem boljšo prihodnost vseh nas.


bottom