Recepti

Zelenjavni boršč

0,5 kg rdeča pesa
0,25 kg gomoljna zelena
0,5 kg korenje
0,5 kg krompir
čebula
česen
peteršilj
lovorjev list
balzamični kis
oljčno olje
sol in poper
kisla smetana

Čebulo in česen prepražimo na oljčnem olju. Rdečo peso, zeleno, korenje in krompir olupimo in narežemo na majhne kocke. Pripravljeno zelenjavo dodamo prepraženi čebuli in česnu ter zalijemo s toliko vode, da prekrije vso zelenjavo, Primešamo še nekaj narezanega peteršilja, lovorjev list, 1 žlico balzamičnega kisa ter sol in poper. Pokrijemo in kuhamo približno pol ure, da se vsa zelenjava zmehča. Ko je juha kuhana, jo s paličnim mešalnikom premešamo. Na krožniku dodamo 1 žlico kisle smetane in narezan peteršilj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.