Recepti

Rdeča redkev

Rdeča redkvica je bogata s folno kislino, vitaminom C in antociani. Ta hranila imajo velik pomen in so učinkovita v boju proti raku. Za rdečo redkvico pravijo, da je učinkovita predvsem pri naslednjih vrstah raka: ustni rak, rak na debelem črevesju, rakasto obolenje na ledvicah in želodcu. Rdeča redkvica vsebuje tudi vitamin C, cink, B-kompleks vitamine ter fosfor. Vse našteto so učinkovita sredstva pri zdravljenju kožnih bolezni, kot so izpuščaji in suha koža. Pire surove rdeče redkvice se lahko uporablja kot blagodejno sredstvo za osvežitev in nego obraza. Prav tako je rdeča redkvica hvaležna prehrana, saj vsebuje malo kalorij, holesterola in maščob, hkrati pa veliko vlaknin in veliko vode. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin, je priporočljiva tudi kot sredstvo za preprečevanje oz. zdravljenje zaprtja. Sok rdeče redkvice pomaga pomirjati prebavni sistem in razstruplja telo.  Dodatni koristni učinek, ki ga prinaša rdeča redkvica, je njen prispevek k razbremenitvi zastojev v dihalnem sistemu, zaradi česar je priporočljiva za astmatike in tiste, ki jih pestijo bronhialne okužbe ali imajo težave s sinusi. Zaradi svoje očiščevalne funkcije pa je koristna tudi za tiste, ki imajo težave z žolčnikom ali jetrami. Rdeča redkvica vsebuje kemične snovi, ki bazirajo na žveplu in urejajo proizvodnjo ter pretok encimov in kislin, pomaga pa tudi pri odstranjevanju nekaterih odvečnih snovi v krvi. Zaradi slednjega je odlično sredstvo za razstrupljanje telesa. Vir: ekomagazin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.