Recepti

Pirini medenjaki

0,5 kg pirine moke
1 žlička sode bikarbone
150 g masla ali margarine
2 jajci
150 g kostanjevega medu
½ žličke cimeta
150 g mletega sladkorja
Glazura:

200 g sladkorja
polovica beljaka
1 žlička limoninega soka

Maslo, sladkor, jajca narahlo umešamo. Dodamo med, cimet in na koncu moko, ki smo ji primešali sodo. Testo zgnetemo in oblikujemo svaljek. V hladilniku naj počiva dve uri. Svaljek razrežemo in oblikujemo medenjake, ki jih polagamo v pekač. Pečemo 15 – 20 minut pri temperature 175 °C. Ko se ohladijo, jih s čopičem premažemo z beljakovo glazuro. Glazuro pripravimo tako, da skupaj stepemo vse sestavine, dokler se dobro ne povežejo in postanejo gladka masa. Namesto beljakove glazure lahko uporabimo belo čokolado.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.