Recepti

Kremna juhica iz mlade čebule

velik šop mlade čebule
domači zelenjavni pesto ali bio zelenjavna jušna kocka
pol decilitra sladke smetane
0,75 litra vode
olivno olje
poper, sol

Čebulico narežemo na kolesca. V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo dobro prepražimo. Solimo, popramo, dodamo domači zelenjavni pesto ali bio zelenjavno jušno kocko in zalijemo z vodo. Kuhamo petnajst minut, nato ogenj ugasnemo. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom, popramo in solimo po okusu, dodamo še smetano, dobro premešamo in po želji ponovno segrejemo.  Čebula vsebuje skoraj vse vitamine, še posebej pa je bogata z vitaminom B in C, s fosforjem, natrijem, kalcijem in železom. Mlada čebula, ki je prav zdaj v sezoni, je po okusu malce blažja od navadne rumene čebule, zato pa lahko pojemo skoraj celo. Z uživanjem mlade čebule lahko prečistimo svoje telo, saj ta naravni oksidant pospešuje izločanje sečne kisline in odplavlja strupe, čisti in ščiti jetra ter deluje protivnetno.   

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.