Recepti

Jabolčni kis

Zmešajte 1-3 čajne žličke jabolčnega kisa v kozarcu vode in takšen napitek spijte trikrat dnevno, najbolje pred obroki.

V jabolčnem kisu najdemo številne hranilne snovi, naravno prisotne v plodovih jabolk, kot so vlaknine, vitamini, flavonoidi, beljakovine, ogljikovi hidrati in minerali. Med pridobivanjem kisa, pa se v njem poveča tudi količina ocetne kisline, ki zaradi svojega protibakterijskega učinka čisti človeški organizem, pripomore pa tudi k uravnovešeni presnovi maščob v telesu. Uporablja se kot domače protivnetno in protibakterijsko zdravilo. Ima tudi velik pomen pri preprečevanju in zdravljenju naslednjih bolezni: povišan holesterol, kronična utrujenost, pekoča zgaga, kožne akne, vnetje grla, golša, artritis, preutrujene oči, glavobol, neprijeten srbež kože, vnetje ušes, prhljaj, sončne opekline, slabokrvnost. Razgrajuje minerale, proteine in maščobe v krvi in prebavnem traktu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.