Recepti

Pira z genovskim testom

5 listov bazilike
350 g pire
genovsko testo:

80 g naribanega parmezana
4 žlice olivnega olja
2 stroka česna
60 g pinjol
1 šopek bazilike
2 ščepca soli
1 ščepec mletega popra

Na kuhalnik pristavimo večji lonec z osoljeno vodo. Počakamo, da voda zavre, nato pa vanjo stresemo piro, ki jo kuhamo približno 25 minut. Med kuhanjem pire temeljito operemo in osušimo lističe bazilike. Pri kuhanju upoštevamo razmerje pire in vode, ki naj znaša 1:5. Iz navedenih sestavin pripravimo pesto genovese. Kuhano piro temeljito odcedimo, stresemo v skledico in zmešamo s pestom. Serviramo jo v globoke krožnike, dekoriramo z listi bazilike in postrežemo. Genovski pesto je primeren za testenine, kot dodatek k popečeni zelenjavi, kot omaka za pomakanje ali kot namaz.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja